Make your own free website on Tripod.com

 

Moederdag voor mamabeer
Home 
Knutsel-pagina 
Poezie-gedichten 
Verhaaltjes 
Kleurplaten 
Links 
Wie zijn wij ? 
Poezie-album 
Gastenboek 
Email ons 

 

Moederdag voor mamabeer

Doe nou eens niet zo lastig', bromt mamabeer een beetje boos. Biba, de kleine beer, kijkt naar mama. Hij wil zijn boterham niet opeten. 'Nee, ik wil niet!' schreeuwt Biba. 'Ik wil spelen, ik hoef geen boterham met honing.' De grote, zachte mamabeer loopt naar Biba toe. Ze vindt het niet leuk dat Biba zo vervelend is. 'En nu neem je een hap, Biba,' zegt mamabeer. Ze pakt een stukje van de boterham in haar poot en geeft het aan Biba. Die draait zijn berekop om. 'Nee, ik wil niet,' roept Biba hard. 'Je bent niet lief, Biba. Ga maar gauw naar buiten, anders word ik nog boos op je.' Biba klimt snel van zijn krukje en rent weg. Mamabeer kijkt hem na. Ze is een beetje verdrietig. Waarom wil Biba niet eten?

Mamabeer gaat verder met de keuken schoonmaken en de honingpotjes spoelen. Ze is al de hele dag druk bezig met schoonmaken. De keuken glimt helemaal. Dan komt papabeer binnen. Hij heeft in de tuin gewerkt. Zijn dikke poten zitten onder de modder. Hij loopt de keuken in en overal valt er modder op de schone vloer. 'Nee, blijf daar,' roept mamabeer. 'Waarom doe je dat nou? Ik ben al de hele dag bezig met schoonmaken. En nu maak jij het weer vies.' 'Maar mamabeer, ik heb ook hard gewerkt en dit kan je toch zo weer schoonmaken,' zegt papabeer verbaasd. 'Nee, daar heb ik geen zin meer in,' zegt mamabeer boos. En ze loopt weg.

Ze gaat naar de kamer. Ze is heel verdrietig. Waarom maakt papabeer haar schone keuken vies? Ze heeft zo haar best gedaan. Tranen komen in haar mooie berenogen. Ze huilt. Dan komen Biba en papabeer binnen. 'Wat is er, mama?' vraagt Biba. Hij gaat naast mama zitten en wrijft zijn pootjes tegen haar rug. Mamabeer kan door het snikken niets meer zeggen. Papabeer komt ook bij haar zitten en slaat zijn grote poten om haar heen. Hij begrijpt het wel. Mamabeer doet zo haar best om Biba en papabeer goed te verzorgen. Maar allebei zijn ze soms niet zo lief voor haar. 'Mama, morgen zullen wij heel lief voor jou zijn,' zegt papabeer. 'Ja, zegt Biba. 'Dan eet ik mijn boterham met honing op.' 'En ik zal niet met vieze modderpoten in de keuken lopen,' zegt papabeer. 'En wij zullen ook een lekkere honingtaart voor je maken.'
'Ja, morgen maken wij het moederdag, speciaal voor jou, mama!' roept Biba. Mamabeer lacht door haar tranen heen en geeft Biba en papabeer een dikke bereknuffel.

[Daantje][Raar haar ?][Droeverige meisje][Moederdag voor mamabeer][Raadsel voor Mol][Jillemijn zag de maan][De tandefee][Laatste kerstkransjes][Piet ziet Sinterklaas][De juf is jarig][De herfst]

Copyright(c) 2005 Vlimpie. All rights reserved.